Hoće li se u izbornoj godini i kampanji, u koju su neki već krenuli, sanirati obalni zid u Foši, stradao u rujnu 2018.?

Od nadležnih u Županiji i Gradu dobili smo naznaku tog povijesnog sjedinjenja na moru.

U Gradu Zadru nema ničega i nikoga tko bi bi se izravno bavio pomorskim dobrom osim Odjela za komunalne poslove. Kako je Foša oličenje zapuštenosti i zlouporabe pomorskog dobra, oni su prije više od godinu dana vrući kesten prebacili na Zadarsku županiju. Tamo pak postoji Odjel za pomorsko dobro i more, uz dodatak prometa, nažalost dislociran kod Gradskog groblja. Od pročelnika Krešimira Laštre nakon više dana čekanja stigao je ovaj odgovor: nadležni županijski odjel je u koordinaciji s nadležnim službama Grada Zadra te očekujemo da će u vrlo brzom roku krenuti aktivnosti na sanaciji oštećenog dijela pomorskog dobra.

Naše pitanje je glasilo: kad će sanacija Foše s obzirom da je u ovoj godini za hitne intervencije na pomorskom dobru planirano 1.3 milijuna kuna? U financijskom planu za prošlu godinu, u kojoj je obalni zid u Foši još više potonuo, novac je "pojela" korona.

Na to se nadovezuje pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela, koji otkriva kako je taj novac planiran u ovoj godini, kao da nije bio i u prošloj.

Dujela najavljuje kako će Grad Zadar na osnovi tih sredstava, prioritetno, obzirom na trenutno stanje urušenog dijela rive u Foši, ishoditi suglasnost konzervatora na potrebit projekt i započeti s radovima sanacije.

Jadnoga li Grada na moru koji nema novaca za svoju obalu! To što sanacija dobiva prioritet nakon više od dvije godine, nije teško objasniti.

Foša je postala i tema SDP-ovog gradskog vijećnika. Daniel Radeta još jednom je s dronom pokazao groznu zbilju iz ptičje perspektove. Ovaj put narugao se političkim suparnicima u glazbenoj podlozi za koju je izabrao pjesmu iz Sanaderove kampanje "HDZ zna" s ironičnim stihom "naša stranka ima snagu valova".