Grad Zadar koji je svoju zaduživačku politiku počeo s izdavanjem municipalnim obveznicama 2004. godine i od tada je neprekidni korisnik kredita poslovnih banaka.

Dva aktualna kreditna zaduženja Grada Zadra ugovorena su za gradnju škole na Novom Bokanjcu u iznosu od 24,6 milijuna, te 150 milijuna kuna za sudjelovanje u projektu aglomeracije.

Oba ugovora je gradonačelnik Branko Dukić potpisao s upravom Zagrebačke banke.
U Gradskom proračunu za 2021. godinu planiran je iznos od 7.5 milijuna kuna za otplatu glavnice kredita za školu. Rok otplate je tri godine.
Za sudjelovanje u aglomeraciji, Grad je otvorio kreditnu liniju od 150 milijuna kuna koja bi trebala teči s radovima koji će tek početi do početka veljače na području Bokanjca.

Nakon što se taj novac potroši iduće tri godine, na koliko su planirani svi EU projekti aglomeracije, počet će vraćanje i tog kredita. Točnije od 28. veljače 2024. godine do 30. studenog 2033., U tom će razdoblju građani vraćati kredit uz kamatu od od 1,05 posto.

A za uzvrat bi Zadrani i mještani Kožina i Petrčana, prema najavi iz gradske uprave, trebali dobiti 317 uređenih ulica u kojima će biti ugrađene otpadne i oborinske vode, postavljen novi asfalt i sve što bi trebalo biti urbanizam u 20 stoljeću.