Obitelji poginulog hrvatskog branitelja u selo Blinja pokraj Petrinje, kojoj je obiteljska kuća nakon potresa devastirana, iz Benkovca je dopremljena kamp kućica. 

Odvezao ju je predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Benkovac Nediljko Genda s vrijednom ekipom, uvijek spremnom za takve humanitarne akcije. Kamp kućicu, koja je unutra opremljena sa svom potrebnom opremom za cjelodnevni boravak, donirao je Zdenko Grgin iz Brbinja s Dugog Otoka. 

- Nemam riječi kojima bih se zahvalila, govorila je brižna majka ekipi iz Benkovca, a u očima nije skrivala suze. Zahvalila se i donatoru Zdenku Grginu, rekavši kako će im ova kamp kućica biti ogromno svjetlo u tami koja je ovih dana prekrila njihov kraj. Predsjednik UHDDR-a Nediljko Genda poželio je u ime donatora, ali i u ime Grada Benkovca i hrvatskih branitelja ovoga kraja, dobro zdravlje i što skoriji oporavak i završetak agonije u kojoj su se našli građani s područja stradalog od potresa, pa tako i ova nesretna obitelj. 

Glavni organizator prijema i raspodjele humanitarne pomoći na tom području, Željko Softić posebno je impresioniran akcijama prikupljanja pomoći koje stižu iz Benkovca, kazavši kako je zadivljen domišljatosti svih tih ljudi koji rade na tome, budući da se sva roba odvaja i pakira u ranije nabavljene i pripremljene kartonske kutije i na njima je istaknuto o kakvom se vidu pomoći radi te je takvu robu lakše i raspoređivati kada bude dostavljena na dogovoreno odredište. 

- Veliko hvala Gradu Benkovcu, građankama i građanima tog grada, našim dragim hrvatskim braniteljima, na vašem dobrom i velikom srcu, na svesrdnoj pomoći koju pružate, poručio je iz Blinja pokraj Petrinje Željko Softić, vidno osupnut posebno ovom pomoći za obitelj hrvatskog branitelja. 

Gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Tomislav Klarica potvrdili su kako Grad, koliko god to bude u mogućnosti, zajedno sa svojih građanima koji su već od samog početka pokazali svoje veliko srce, nastavlja pratiti situaciju na terenu i samim tim adekvatno odgovarati na potrebe.