U koordinaciji Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, Zadarske županije i Grada Nina, jutros su prema područjima gradova i mjesta stradalih u razornom potresu, krenuli djelatnici ninskog gradskog komunalnog poduzeća.

Općini Donji Kukuruzari, koja u 15 administrativnih naselja broji 1.645 stanovnika, na raspolaganje su stavljeni iskusni majstori s vozilom kompletne opreme kao i vozilom s dizalicom.

Na oštećenim objektima osim raščišćavanja, najviše je potrebe za radovima na krovištima, dimnjacima te prozorima na višim katovima stambenih objekata, kao i brojne intervencije na saniranju šteta na infrastrukturi te opskrbi električnom energijom, stoga su upravo vozila s dizalicama od velike pomoći.

Djelatnici gradske uprave, komunalnog poduzeća kao i brojni građani Nina mobilizirali su se u organizaciji prikupljanja pomoći za područja Petrinje, Gline i Siska, a na područje Nina već pristižu obitelji koje su ostale bez krova nad glavom, koje naši građani prihvaćaju te se maksimalno trudimo organizirati sve kako bi im olakšali u najtežim trenucima, poručuju iz Ureda gradonačelnika.