Turistička zajednica Zadarske županije objavila je javni poziv za potporu događanjima i programima destinacijskih menadžment kompanija (DMK) u 2021. godini. Bespovratna sredstva dodjeljuju se programima i projektima koji podižu vidljivost regionalnog brenda, pridonose obogaćivanju turističke ponude i kreiranju novih motiva dolazaka turista na cijelom području Zadarske županije.

Javni poziv za događanja, kao i do sada, namijenjen za događanja koja se odvijaju na teritoriju Zadarske županije, predstavljaju motiv dolazaka turista na destinaciju, stvaraju dodatnu ponudu, poglavito u pred i posezoni, te imaju snažan promidžbeni efekt zbog posebnosti ili unikatnosti. Drugi je poziv namijenjen turističkim agencijama koje nude paket-aranžmane isključivo u Zadarskoj županiji s naglašenim doživljajnim aspektom.

Prošle godine Turistička zajednica naknadno je smanjila iznose potpora koji nisu mogli biti provedeni zbog koronavirusa. Međutim, kako su dobitnici potpora imali ulaganja oko pripreme neodržanih događaja, one su isplaćene u smanjenom obimu. Najveći iznos od 60.000 kuna isplaćen je Falkensteineru za Zadarhalf triatlon, po 50.000 kuna dobili su Advent u Zadru i Say Yes to Paklenica Adventure, Saljskim užancama 32.000 kuna, itd. Ukupno je isplaćeno nešto preko 300.000 kuna.

Javni poziv za 2021. objavljen je na web stranicama Turističke zajednice Zadarske županije, dok će „online" prijava biti moguća u periodu 20. do 29. siječnja, odnosno do samog roka za prijavu.