S novom godinom stižu i najave o novim avionskim linijama za sljedeću turističku sezonu. Njemački zrakoplovni prijevoznik Condor (DE/CFG) planira povratak u Zadar u ljetnom redu letenja 2021. godine, nakon što su prošle godine svi letovi Condora za Zadar bili otkazani, javlja AvioRadar. U prodaji su karte od 1. svibnja samo na liniji Frankfurt - Zadar i to jednom tjedno, subotom. U odnosu na 2018 godinu, ova linija bi trebala dobiti i dodatni, drugi let tjedno, četvrtkom, od 1. srpnja. Na liniji su najavljeni zrakoplovi Airbus A320.

Condor je proteklih godina letio za Zadar i iz Düsseldorfa i Hanovera, ali ove dvije linije bile su otkazane još prije početka pandemije Covid-19.

Nešto ranije, najavljeno je kako je irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair pustio u prodaju novu liniju iz Italije za Zadar. Ona bi trebala povezati prvi put redovitom linijom Napulj i Zadar i to dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, od 4. lipnja sa zrakoplovom Boeing 737-800. Na ovoj ruti do sad su dolazili samo povremeni charter letovi, redovitih linija između ova dva grada još nije bilo, piše Avioradar.

Početkom studenog Ryanair je iz prodaje za ovuu godinu povukao čak 11 linija prema Zadru: Aarhus - Zadar, Hamburg - Zadar, Maastricht - Zadar, Bremen - Zadar, Toulouse - Zadar, Riga - Zadar, Kaunas - Zadar, Liverpool - Zadar, Cork - Zadar, Dublin - Zadar i London - Zadar.