Stečajni upravitelj Adrije Dragan Bijelić zatražio je od Trgovačkog suda nastavak prodaje nekretnina i pokretnina nekadašnjeg zadarskog riboprerađivača. Prema ranijoj odluci same Skupštine vjerovnika, tvornički krug u Zadru i pršutana u Drnišu na još tri dražbe prodavat će se po dosadašnjoj cijeni, dok je oprema popisana i prodavat će se pojedinačno, a ne u kompletu kao do sada. Do sada je održano 10 ročišta javne dražbe, a na posljednjem održanom 25. veljače 2020. nije pristigla niti jedna ponuda

Tvornički krug Adrije površine 48.352 metra četvorna tako će se još jednom ponuditi po cijeni od 5,46 milijuna eura (113 eura po kvadratu), pršutana u Drnišu za 148 tisuća eura te građevinsko zemljište od 500-tinjak kvadrata za 650.000 kuna. U ponudi više nema motornog broda Adria Eva, jer se stečajni upravitelj nagodio s Nautom Lamjanom, koja će preuzeti brod na ime potraživanja za morski vez i uklanjanje iz mora.

Bijelić navodi i kako je sukladno odluci Odbora vjerovnika dio poslovnog kruga Adrije iznajmljen Zadarskoj pivovari, ponajviše u cilju zaštite imovine od učestalih krađa i požara, te saniranja dijela postrojenja hladnjača i kruga koje su uništene u višestrukim požarima, zbog izostanka zaštite i čuvanja imovine, a sve zbog nedostatka financijskih sredstava i odbijanja razlučnih vjerovnika da sudjeluju u troškovima osiguranja i čuvanja imovine.

Dio tvorničkog kruga gdje se nalaze hladnjače su od strane zakupca sanirane i dovedene u funkciju, te su priključene na električnu energiju a tvornički krug je osvijetljen i postavljena od strane zakupca cjelodnevna stražarska služba, tako da više nema učestalih provala i požara, izvijestio je Bijelić na posljednji dan 2020. godine. Ovaj posao nedavno je bio jedan od elemenata kriminalističkog istraživanja, u kojemu su privedeni stečajni upravitelj i vlasnik Zadarske pivovare.

Državni inspektorat u međuvremenu je izvijestio kako je iz tvorničkog kruga uklonjeno tridesetak bačava s mazutom od po 200 litara. Tvrtka CIAN ovaj je posao odradila za iznos od 325.704 kuna, pa pri ponovljenoj kontroli nisu uočene bačve i spremni od 10 m3 u kojima se čuvao mazut.