Titulu najbolje djelatnice turističke agencije u gradu Zadru u kriznoj 2020. godini odnijela je Ivana Puškarić Smokrović, koja u turističkoj agenciji "More" na Poluotoku radi od 2012. godine. 

- Ova godina nam je bila izrazito teška, nije tajna da je turistički sektor najpogođeniji globalnom pandemijom. Možemo reći da je ljeto izgledalo kao svako do sada, ali s puno manje žurbe, uz lagani tempo, odgovora nam Ivana na očigledno pitanje, a to je kako je sezona 2020. izgledala u odnosu na rekordnu 2019.

Jedan radni dan, ovisno o tome je li organiziran izlet ili ne, počinje skupljanjem gostiju po destinacijama koje su unaprijed dogovorene: od Borika, centra grada, pa sve do Supernove. Nastavlja se dalje radom u agenciji od 9 do 15 sati. Naravno, time samo službeno završava radni dan. Budući da je u ljetnim mjesecima agencija otvorena do ponoći, bavljenje turizmom zahtijeva dostupnost od 0 do 24, pogotovo kad je riječ o našoj sugovornici i voditeljici agencije u centru Grada koja ovu nagradu nikako nije očekivala.

- Bila sam zatečena. Mislim da nagradu ove godine nitko nije očekivao, pogotovo u situaciji s lošom sezonom, koje praktički nije niti bilo, priznaje Ivana.

Naj djelatnica turističke agencije u gradu završila je srednju turističku školu, a zatim se odlučila za knjižničarstvo. Spletom okolnosti, vratila se u sferu turizma, gdje ističe kako je bitno formalno obrazovanje, ali još više od toga - koliko pojedinac voli ljude i rad s njima.

- Ovo je izrazito težak i dinamičan posao, a komunicirati je utoliko teže jer govorite na stranom jeziku i morate biti više osoba u jednoj: turistički vodič, informator, prodavač izleta...  Ponekad je potrebno znati razlučiti prioritete u svemu tome.

Uz navedeno, kao kvalitete dobrog turističkog radnika Ivana ističe empatiju, smirenost i spremnost na timsku igru. Trenutno se u agenciji sa dva stalno zaposlena radnika pripremaju za iduću sezonu. Pokušavaju koliko im okolnosti to dopuštaju.

- Očekivanja od nove godine? Samo da smo zdravi i da se možemo vratiti normalnom radu. Mislim da ću ja biti prva, kada se otvore neki letovi, koja ću sjesti u avion i otići na putovanje, zaključak je naše sugovornice.