Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom s otoka Vira, kojeg se sumnjiči za iznudu u pokušaju i oštećenje tuđe stvari.

Policija je utvrdila kako je 29. prosinca na Viru došao u dvorište kod 62-godišnje žene te prijeteći pokušao iznuditi novčani iznos na ime nepostojećeg duga člana njezine obitelji. Iste večeri je uhićen i nad njim je u prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje. Tijekom istrage kod njega je pronađen jedan pištolj s pripadajućim spremnikom i streljivom, a kojeg ilegalno posjeduje i koji mu je oduzet.

Policija ga je povezala i s još jednim slučajem koji se ovog ljeta dogodio na Viru. Sumnjiči ga se da je 10. kolovoza oštetio kabel za struju (ogradnu rasvjetu) na dvorištu 54-godišnjeg vlasnika, te time pričinio materijalnu štetu od oko tisuću kuna.

Uz kaznene prijave zbog kaznenog djela iznuda u pokušaju te oštećenja tuđe stvari, 66-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Također protiv njega se zbog posjedovanja ilegalnog oružja podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Kako doznajemo, 66-godišnjak je od ranije poznat policiji.