Iako Grad Zadar nije osnivač Opće bolnice Zadar, gradske vlasti koje su vodili uglavnom liječnici, za Bolnicu su u posljednjih devet godina izdvojili 39 milijuna kuna.

Za taj novac ponajviše se kupovala dijagnostička oprema te se sudjelovalo u građavinskim radovima na dovršetku Poliklinike, opremanju bolničke kuhinje, do uređenja Odjela ginekologije za vrijeme aktualnog gradonačelnika Branka Dukića.

U Gradskom proračunu za iduću godinu nije određena namjena planiranog milijuna kuna, zbog situacije s korona epidemijom. Grad Zadar je u ovoj godini za bolničke potrebe u liječenju COVID-a, na račun bolnice uplatio isti taj iznos od 1.030.000,00 kuna.

A do ove godine iz gradske blagajne za Bolnicu su kupljeni ultrazvučni aparati za potrebe pojedinih odjela, mikroskopi, digitalni colordoppler, perimetar, respirator, CT aparat, magnetska rezonanca, kolonoskop, gastroskop itd.

Novac je davan i za nadogradnju stacionara za neurologiju, psihijatriju i bolničku sterilizaciju, te nabavu lijekova.

Županija, koja je osnivač Bolnice, nije se iskazala u ekstra donacijama osim u dijeljenju decentraliziranih milijuna za potrebe ustanova u zdravstvu. Svima njima vlasnik je Županija, ali se najviše ulaže u zadarsku bolnicu, osobito u ovoj korona situaciji.