Iako je oborilo nekoliko stabala i grana, jučerašnje nevrijeme nije bilo "učinkovito" poput lanjskog, kada je palo stotine borova na Puntamici, Kolovarama, Vruljici, Zatonu... Kako kaže direktor Nasada Josip Krnčević, radnici cijelo jutro otklanjaju uglavnom otpalo granje, dok se u dogovoru s Obalom i lučicama uklanja jedan bor koji je pao preko šetnice na Kolovarama.

- Začudo niti jedno stablo nije palo u Uvali Bregdeti i na Punti Bajlo, možda zbog toga što su ona slabija stradala u nevremenu prošle godine, kaže Krnčević.

Najviše će posla tradicionalno biti na Višnjiku, gdje je lani palo 30 borova. Ove godine šteta je manja, ali je direktor centra Denis Karlović naložio zatvaranje dječjeg igrališta dok se ne ispita statika stabala koja su ostala uspravna.

- Ti borovi visoki su po tridesetak metara a imaju plitko korijenje pa na svakom nevremenu očekujemo da će biti štete. Prošle godine posadili smo 200 stabala crnike, fafarikule, masline i drugih kultura primjerenih mediteranskom podneblju, a nastavit ćemo i u sljedećem razdoblju kako bismo podignuli razinu pošumljenosti centra. Bez hladovine stabala to ne bi bilo to, kaže Karlović.

Nakon što radnici Nasada sutra ispitaju stabla i potvrde da ne postoji opasnost od njihova pada, dječje igralište ponovno će se otvoriti.