Od čitatelja smo dobili video u kojem se vidi kako je olujno jugo bacilo Jadrolinijin trajekt Cres na školjeru, podignutu za zaštitu luke Gaženica.

Srećom da je Lučka kapetanija preselila u Gaženicu pa su mogli brzo intervenirati kod te havarije u novoj luci.

Prema prvim informacijama na trajektu koji je iz Preka doplovio u Gaženicu, zabilježena su oštećenja.

Ante Rados, voditelj agencije Jadrolinije u Zadru nije bio upućen o kojem je trajektu riječ pa ni o obimu štete ništa nije mogao ni reći. On nas je uputio na e-mail za medije Jadrolinije u Rijeci..


View on YouTube

Iz Jadrolinije su se oglaili u 18 sati, da bi rekli kako u 13:30 sati, trajekt Cres na svojoj redovnoj liniji iz Preka prema Zadru, zbog olujnih udara juga nije uspio pristati u luci Gaženica. Prilikom ulaska broda u luku Gaženica zbog snažnih bočnih udara juga došlo je do naslanjanja trajekta na lukobran. Prilikom udarca, trajekt je zadobio oštećenja ljuljne kobilice i propulzora broj 3.

Putnici i vozila koji su se u trenutku udarca nalazili na trajektu su sigurno, bez ozljeda i materijalnih oštećenja prevezeni u zadarsku luku gdje je izvršen iskrcaj. Prilikom nastalog oštećenja nije došlo do prodora mora pa nema opasnosti od eventualnog onečišćenja, obavijestili su iz Jadrolinije.