Na posljednjoj sjednici održanoj početkom tjedna Vlada je dala suglasnost Općini Stankovci za zaduženje u visini od 2 milijuna kuna kod Hrvatske poštanske banke, koje će se iskoristiti za dovršetak izgradnje II. faze „Dječjeg vrtića Stankovci".

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 2018. godine dodijelilo je Općini 1,76 milijuna kuna za početak gradnje vrtića. Odobreni iznos nije bio dostatan niti za završetak prve faze, u kojoj su se izvodili zemljani radovi i izgradnja objekta, za što je Minigradnji isplaćeno 2,6 milijuna kuna. Kako je ukupna vrijednost radova bila procijenjena na oko 5 milijuna kuna, Općini je preostalo samo podignuti još jedan kredit kako bi dovršila investiciju.

- Projekt vrtića je najvažniji demografski projekt u sljedećoj godini i njegovim završetkom naši najmlađi će dobiti suvremeno opremljen vrtić s jaslicama za 21. stoljeće, rekao je načelnik Željko Baradić prije godinu dana, u najavi proračuna za 2020. godinu.

Do realizacije ipak nije došlo u ovoj godini, ali se nakon nekoliko sjednica Općinskog vijeća donijela odluka o kreditnom zaduženju. Stankovačka oporba iz Liste mladih često je prozivala načelnika zbog negradnje vrtića, upozoravajući kako djeca borave u neadekvatnoj zgradi sagrađenoj 1901. godine. Prijedlog o kreditu koji je bio na Općinskom vijeću su podržali, iako su smatrali da je u šest dosadašnjih mandata načelnik trebao naći način za financiranje vrtića bez zaduženja.

Odluku o zaduženju morala je odobriti Vlada, jer se općine samo tako mogu zadužiti za investicije, i to ako godišnje obveze iznose najviše 20% ostvarenih prihoda, koji su u Općini Stankovci u 2019. godini iznosili oko 7,5 milijuna kuna. Kredit se uzima s rokom otplate kredita od deset godina, uz poček od tri mjeseca, u jednakim mjesečnim ratama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 1,40% i jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u visini 0,10% od iznosa odobrenog kredita.