Trener KK Zadar i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić sinoć je završio u Općoj bolnici Zadar, zbog teških simptoma Covida-19.

Oko 20 sati na Badnjak po Mršića je stiglo vozilo Hitne medicinske pomoći. Već je prije toga sedam dana proveo u samoizolaciji, no stanje se nije popravilo. S obzirom na to da danima nikako nije uspijevao srušiti visoku temperaturu, te poboljšati opće loše stanje i smiriti kašalj nazvao je svog dobrog prijatelja Dragana Primorca koji mu je ordinirao detaljnu laboratorijsku obradu i Rtg pluća.

Nakon uvida u nalaze Primorac je propisao specifičnu terapiju s ciljem reduciranja imunosnog odgovora organizma, snižavanja temperature te sprječavanja oštećenje endotela krvnih žila kao i agregacije trombocita. Nakon propisane terapije stanje Veljku Mršiću se značajno popravilo i temperatura se snizila. Obzirom na još uvijek izražen kašalj, Mršić je otišao na bolničko promatranje i dodatnu obradu.

Nedugo po prijamu u zadarsku bolnicu, na COVID odjelu, Mršić je objavio i svoju bolničku fotografiju s maskom za dotok kisika čime je dao do znanja da je informacija o njegovu hospitaliziranju javna. U poruci Večernjem listu rekao je da je s tom objavom htio osvijestiti sve one ljude koji misle da je bolest COVID-19 mačji kašalj. Naglasio je da zna biti vrlo neugodna i prijeteća i za dio populacije koji je u punoj snazi.