Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru provodi humanitarnu akciju "Zajedno za Nenu" koja će trajati do 15. veljače.

Cilj humanitarne akcije jest nabavka komunikatora za volontera i člana Kluba mladih Nenu Barića s ciljem poboljšanja komunikacije i socijalne interakcije Nene s njegovom okolinom.

Neno je rođen 1985. te živi sa svojim roditeljima u Biogradu na Moru. Kao volonter i član Kluba mladih sudjeluje u mnogobrojnim aktivnostima Društva. Osim toga, svoje slobodno vrijeme voli provoditi sa svojim osobnim asistentom u obilasku grada. 

Nabavom komunikatora, Neni bismo povećali i opseg njegovog sudjelovanja u našim zajedničkim aktivnostima te osigurali jasnu komunikaciju s okolinom koja nije priviknuta na njegov otežani govor uzrokovan Tetraparesis spasticom - oblikom cerebralne paralize koja zahvaća i paralizira sva 4 uda te isto tako utječe i na govor. Uz komunikator Neno može jasno i razgovjetno svoje misli prenijeti svojim sugovornicima, pogotovo pri upoznavanju novih ljudi čije uho nije naviknuto na njegov izgovor. Osim direktne komunikacije, komunikator će Neni omogućiti lakšu i bržu pisanu komunikaciju s njegovim prijateljima širom Hrvatske i svijeta.

Cilj prikupljana jest 50 tisuća kuna od kojih smo je već prikupljeno 7.523,53 kune pomoću donacija građana iz kasica GDCK Biograd na Moru. Donacije se primaju uplatom na račun otvoren u Erste banci za potrebe humanitarne akcije. Ako želite, svoj prilog možete uplatiti na IBAN: HR1524020061500090014 uz opis plaćanja "Zajedno za Nenu".

Za sve dodatne informacije organizatori mole da ih kontaktira putem e-maila: [email protected] ili na broj mobitela 098 972 5991.