Nakon što je vijećnik SDP-a Daniel Radeta na Gradskom vijeću prozvao Dinu Bušić kao pročelnicu koja je zabila posljednji čavao u sport ovoga grada, u njenu obranu stao je najagilniji vijećnik vladajuće većine Duško Vuković (Stranka umirovljenika). Bez konkretnog odgovora na Radetin navod, Vuković je rekao sljedeće:

- Kada je Ahilova majka Tetida htjela učiniti svoga sina besmrtnim, uronila ga je u rijeku Stiks, ali ga je držala za petu, koja je postala njegova bolna točka. Vijećnika Radetu majka je držala za glavu kad ga je kupala.

Na izjavu su reagirali oporbeni vijećnici, usporedivši razinu komunikacije u vijećnici s onom u Sjevernoj Koreji.

- Ovo što Vuković govori je izvan dostojanstva razine bilo kojeg čovjeka na ulici, za isključenje sa sjednice. Sram me je što sam na linku s ovom vijećnikom, rekao je Erol Gaši, tražeći da Vuković bude isključen sa sjednice, kao ranije Ante Rubeša i Antonio Baus.

Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić složio se da je izjava bila izvan prihvatljivog, ali i podsjetio kako je Radeta prvi uvrijedio Vukovića.

- Vuković je obrazovan čovjek, čitao je knjige starih govornika, i samo na tragu čitanja tih starih knjiga, kad vas netko uvrijedi pokušavate dosjetkom vratiti. Najmanje je korektno da se oni koji počinju s uvredama kasnije osjećaju uvrijeđenima, dodao je Ante Kolega.

Inače, oporbeni vijećnici su predložili da HDZ gorljivog Vukovića kandidira za svog gradonačelnika na sljedećim izborima.