Pročelnik Ivan Mijolović predstavio je na Gradskom vijeću proračun za 2021. godinu, koji se planira u visini od oko 710 milijuna kuna, da bi već za dvije godine pao na 621 milijun kuna.

- Najveći dio prihoda proračuna odnosi se na porez od 191 milijun kuna, a prirez na dohodak planira se na 155 milijuna kuna. Što se tiče prihoda za projekte sufinancirane sredstvima iz Europske unije, najviše se odnosi na projekte Zadar Baštini, Centar za mlade, ITS, zonu Crno..., nabrajao je Mijolović.

Jure Zubčić komentirao je činjenicu da se Zadarska nadbiskupija besplatno kreditira za gradnju osnovne škole na Bokanjcu, dok Grad istovremeno planira uprihodovati 3,6 milijuna kuna od poreza na potrošnju.

- Drugi gradovi odrekli su se tog prihoda kako bi pomogli ugostiteljima u ovim vremenima, rekao je Zubčić.

- Nadbiskupija sve svoje obveze plaća. Mi nadbiskupiju ne kreditiramo, ona će podmiriti sve troškove, kao i trošak kredita, kamate, projektnu dokumentaciju za gradnju škole. Nepotrebno konstatirate ponovno isto, odgovorio mu je Mijolović.

Oporba je generalno ocijenila da je proračun predizborni, nerealan u ostvarenju, jer će zbog korona krize prihodi biti vjerojatno na razini ove godine, ako ne i gori.

- Mnoga su radna mjesta ugrožena i grad mora naći način kako ih zadržati, rekao je Daniel Radeta.

Proračun je većinom glasova prihvaćen, a Mijolović je rekao kako su mogući rebalansi realnost, kao i svake godine.