U raspravi o izmjenama programa javnih potreba za socijalnu skrb i zdravstvo vijećnik SDP-a Daniel Radeta optužio je gradsku vlast da se namjerno oteže s opremanjem centra Mocire, kako bi svečano otvaranje dočekalo lokalne izbore.

- Dana 15. lipnja pročelnik Darko Kasap je rekao kako su natječaji za Mocire objedinjeni pa će preseljenje biti u rujnu, nešto kasnije kaže kao će se na hodniku centra čuti dječji osmijeh najkasnije najesen. S obzirom na dvije zadnje najave koje su bile kupovina vremena, čini mi se da djeca ne čekaju preseljenje nego lokalne izbore kako bi se upriličilo svečano otvorenje. Cijeloj jednoj generaciji onemogućena je primjerena skrb. Djeca nemaju vremena za igrokaze. Odgađa se sve kako bi se dočekali lokalni izbori, može vas sram biti!, poručio je Radeta.

U raspravi je Duško Vuković optužio nekadašnju SDP-ovu vlast opstrukciju Centra Mocire, posebice tadašnju državnu tajnicu Sabinu Glasovac, no oporba mu je prigovorila na "selektivnom pamćenju", budući da je HDZ već godinama na vlasti a da centar nije otvoren. Cijelu situaciju komentirao je nadležni pročelnik Mario Pešut.

- U ovoj raspravi imali smo svakakva otvaranja, čak i liftova. Činjenica je da je ravnateljica rekla da se djeca ne mogu preseliti dok se ne nabavi sva oprema, a to nije stvar pročelnika za graditeljstvo, jer se na natječaju za neke grupe proizvoda nitko nije javio, rekao je Pešut.