Povjerenik raspuštene županijske organizacije SDP-a Erol Gaši danas je poništio odluku o kandidaturu donedavne predsjednice ogranka Renate Sabljar Dračevac za županicu, kao i Marina Rukavine za njezinog zamjenika. Također, poništena je i odluka o sastavu izbornog stožera, a sam Gaši vodit će ogranak do završetka lokalnih izbora. Nakon njih raspisat će se izbori, na kojima se on neće kandidirati za predsjednika, izvijestio je novinare na konferenciji sazvanoj ispred stranačkih prostorija na Trgu pet bunara.

- Neću tajiti da je stanje loše, pogotovo kada vidimo da na prošlim izborima nismo izašli s listama u 20 od 34 jedinice lokalne samouprave, a u pet od njih nismo prešli prag, tako da u 75 posto općina i gradova nemamo vijećnika. Moj cilj je konsolidirati stranku i izbjeći situaciju u kojoj smo sada, da SDP nema niti jednog načelnika ili gradonačelnika, rekao je Gaši.

Hoće li to pokušati napraviti preko nekih pojedinaca koji do sada nisu bili u SDP-u, ili su iz njega izašli ili su isključeni, poput načelnika Vira Kristijana Kapovića?

- Moj prvenstveni cilj je obaviti razgovore s predsjednicima organizacija na terenu, vidjeti u kojem smjeru vode stranku, a zatim sjesti s potencijalnim partnerima i vidjeti koji su najbolji kandidati za sljedeće izbore. U ovom trenutku me ne zanima Kapović ili netko tko nije u SDP-u, nego ljudi koji su na funkcijama u organizacijama.

Priznao je da ni rad gradske organizacije nije bio dobar, no za to je plaćena cijena raspuštanjem ogranka i izborom novog vodstva. Kao jednu od ključnih stvari ističe buduću suradnju između gradske i županijske organizacije, gdje je do sada "bilo krivih pogleda".

- To do s današnjim danom prestaje i vjerujem da ih u budućnosti neće biti. Dosadašnjoj predsjednici sam se obratio isti dan kada je odluka donesena, nisam još dobio nikakav odgovor, ali bio je vikend, moramo ovih dana izvršiti primopredaju.

Gaši se na kraju ispričao za izjavu županijske vijećnice Radoslave Gregov, koja se na Županijskoj skupštini zapitala treba li zadarskoj bolnici linearni akcelerator.

- Ispričavam se sugrađankama i sugrađanima, posebice onkološkim pacijentima zbog te izjave. To je ispod svake razine i nije stav županijskog SDP-a. Zadar i zadarska regija su za nas centar svega, te ćemo se zalagati da zadarska bolnica dobije svu opremu za koju postoji i najmanja mogućnost. I kandidati na lokalnim izborima morat će biti oni koji će voditi računa o interesima zadarskog kraja.