"Raskrižje na Plovaniji između ulica admirala Jakova Šubića od Cezana i Nikole Tesle je gorući problem - gužve, prometne nesreće i neprilagođenost prometu. Opet su se krpale rupe, opet nisu napravili cestu", ponovno nas je upozorio stanar Plovanije koji svakodnevno svjedoči tim problemima.

I dok su rupe u nadležnosti komunalnih službi, koji za manje zahvate čekaju asfalt, za rekonstrukciju je odgovoran Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo koji ima gotov projekt nastavka obnove sve do trafostanice.

- Projekt je dobio dozvolu i raskrižje je prva od njegove tri faze. Svjesni smo problema na njemu. Trenutno se radi priprema za otkup zemljišta. Za iduću godinu rezervirali smo inicijalna sredstva. Zbog složenih imovinsko-pravnih odnosa i izgradnje sustava fekalne i oborinske odvodnje, projekt je financijski ogroman zalogaj, no ne odustajemo. Kroz fazno rješavanje možemo napraviti dobar iskorak. Očekujem da ćemo kroz iduću godinu makar započeti radove na tom raskrižju, a nadam se i dovršiti. No, korona determinira punjenje proračuna, rekao nam je pročelnik Darko Kasap. 

Cjelokupna investicija procjenjuje se na oko 20 milijuna kuna.