Dane Rončević, donačelnik općine Jasenice, priveden je zajedno s ocem i bratom zbog sumnje na nanošenje teških ozljeda u pokušaju, neslužbeno doznaje 24sata.

Navodno se trojac u Rovanjskoj kraj Zadra u srijedu potukao sa susjedom. 

Donačelnik Rončević već neko vrijeme ima nesuglasica sa svojim susjedom Jurom Ćozom koji tvrdi da mu fekalije iz septičke jame Daninog oca cure u kuću.

- Suprug se na cesti iznad kuće htio dogovoriti sa susjedom Ivanom Rončevićem, Daninim ocem, oko problema kojeg imaju. Muž je normalno pričao s Ivanom, inače starijim čovjekom, a onda je odjednom došao njegov sin Josip, Danin brat, i počeo prijetiti mom mužu. Njih dvojica su se potukli, a onda je prišao Dane s leđa i udario mog muža po leđima. Zatim je Ivan kamenom pogodio mog muža u oko, a Josip ga je tukao letvom. Okružili su ga, došla je cijela njihova familija, rekla je za 24sata Jurina supruga Anica Ćoza.

Ona nije vidjela tučnjavu, ali sve joj je prepričao svjedok.

- Ja sam bila kod kuće s dvoje male djece. Moj sin me pozvao kad je vidio policiju, mali ima traume, sutra ne može u školu. Sve je vidio svjedok koji nije dio obitelji Rončević, on mi je i ispričao što se dogodilo. Kasnije mi je muž sve to potvrdio i to stoji u policijskom izvještaju. Stavili su muža u auto, bio je ozlijeđen, a onda je policija ispitivala okupljene. Zatim su ih sve odveli u policiju, a mog muža su pustili, nastavak je priče žene oštećenika.

- Kriminalistička obrada je u tijeku, nakon čega će javnost biti obaviještena o njezinim rezultatima, službeno nam je potvrdila Sonja Šimurina iz PU zadarske.