Iako su izgubili na natječaju Grada Zadra posao za održavanje gradskih prometnica, "Ceste Zadarske županije" putem ugovora o hitnim poslovima, nastavljaju s radovima. Iduće četiri godine to bi trebala raditi Zajednica ponuditelj Prvi treptač iz Splita i Filus iz Zadra. Oni su ponudili 18 milijuna kuna za četiri godine održavanja zadarskih ulica, a za što je procijena vrijednosti bila 30 milijuna kuna. U praksi to znači da će im Grad Zadar morati podmirivati račune, onako kako ih isporuče.

Cestama Zadarske županije istekao je ugovor s Gradom Zadrom, pa im je krajem rujna odobreno  još 534.241,38 kuna za interventne radove na gradskim prometnicama.

Iz Odjela za komunalne poslove navode kako su izdani nalozi za sanaciju udarnih rupa na Trpimirovoj i na Krešimirovoj obali, a da će obavijest izvođača i početak radova, prema onom što je napisao pročelnik Robertino Dujela,  vjerojatno biti  kroz slijedeći tjedan.

U službenom očitovanju na pitanje  tko s obzirom na situaciju s natječajem koji će završiti na Upravnom sudu, održava prometnice u Zadru, dobili smo ovaj odgovor:

"Ceste zadarske županije" putem ugovora o povjeravanju komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta - zimska služba i hitni radovi. Već su izdani nalozi za sanaciju udarnih rupa kako na Trpimirovoj tako i na Krešimirovoj obali, napisao je pročelnik Dujela.