Udruga bivših zaposlenika "Solidarnost" Zadar dostavila je pismo predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću. Radnici uništenih zadarskih poduzeća u pretvorbi i privatizaciji zahtijevaju da im Republika Hrvatska isplati otplaćene dionice koji im je prodavao u pretvorbi i privatizaciji bivši Fond za privatizaciju, sada Centar za restruktiranje i prodaju čiji je vlasnik država. 

- Većinom njihova poduzeća otišla su u stečaj i likvidaciju, te bivši radnici smatraju da je za to odgovoran FOND sada CERP čiji je vlasnik Republika Hrvatska i da im Vlada RH na čijem ste čelu iznađe rješenje da im se isplate otplaćene dionice navedenih poduzeća, kad su već ostali bez svojih radnih mjesta. Ne može FOND, sada CERP bacati samo odgovornost na uprave tih poduzeća jer je FOND, sada CERP čiji je vlasnik Republika Hrvatska prodavao te dionice i uzimao novce za otplaćene dionice od radnika bivših uništenih poduzeća. Dakle, sada je dužnost Republike Hrvatske koja je postala i članica Europske unije da iznađe iz socijalnog fonda RH i EU rješenje da isplate otplaćene dionice bivših radnika uništenih zadarskih poduzeća koji je prodavao FOND, a koji su ostali bez svojih radnih mjesta.

Plenkoviću su dostavili 551 potvrdu otplaćenih dionica bivših uništenih zadarskih poduzeća u pretvorbi i privatizaciji kao što su: Plodine, Bagat, Zadranka,Vinilplastika, Put, Tekstilni industrija Elegant, Jadran, Mesopromet, Jugoplastika-Diokom, G.P. Radnik, Gramat, Crvena Luka, Ilirija, Turisthotel, Trio-Obrovac, Zadar d.d., Agrooprema, Napredak, Bukovčanka, Tvornica Kruha Zadar, Tvornica konopa i veziva, Šavrić d.d., Mljekara, Marina Dalmacija, Maraska, Kanjon Zrmanja, Promet, Hoteli Zadar, Borik, Elektronika, Elektronika- Sklad, Transport Zadar, Gortan, Nauta Lamljani, Luka, EIG, IGM, Adria..., koje su Udruzi dostavili radnici i koji zahtjevaju da im Republika Hrvatska isplati otplaćene dionice.