Približavanjem dana svetog Nikole brojna djeca pripremaju svoje čizmice za dolazak omiljenog sveca i žarko iščekivanih darova. Ovog sveca i njegov poseban dan, 6. prosinca, ne vezujemo samo uz djecu. Sveti Nikola za života činio je, prema legendi, brojna čudesa, a među njima je i smirivanje uzburkanog mora, što ga je učinilo zaštitnikom pomoraca.

Duga je i neraskidiva povezanost sv. Nikole s obalnim i lučkim gradovima, kao i tradicija upućivanja molitve prilikom putovanja morem. Blagdan svetog Nikole obilježava se s posebnom pažnjom i u nacionalnom brodaru - Jadroliniji.

Jadrolinija je dan zaštitnika pomoraca, koji čine čak 75% zaposlenika, odlučila obilježiti povezivanjem djece i mora. Ove godine Jadrolinija daruje svu djecu tako što će u subotu i nedjelju, 5. i 6. prosinca, sva djeca do 12 godina na bijeloj floti imati besplatne karte. Povezao je tako sveti Nikola svoje štićenike - djecu i pomorce! Ovom akcijom nastoji se simbolično obilježiti važan dan za nacionalnog brodara, ali i pokazati podrška i zahvalnost putnicima Jadrolinije u izazovnim vremenima.

Besplatne karte moguće je ostvariti na prodajnim mjestima Jadrolinije te putem web stranice i mobilne aplikacije mJadrolinija, a akcija obuhvaća sve trajektne, brodske i brzobrodske linije brodara - od sjevera do juga Jadrana.