S obzirom na to kako su nažalost obustavljene sve planirane kulturno zabavne aktivnosti u sklopu projekta Advent u Zadru, nastojeći očuvati blagdansko raspoloženje i dašak božićnog ugođaja, Grad Zadar i TZ Grada Zadra dodatno su ukrasili Poluotok i atrij palače Cedulin svjetlosnim sadržajima i instalacijama. 

Za napomenuti je kako je ulaz posjetitelja u Božićnu bajku u dvorište palače Cedulin moguć od 4. prosinca u 18 sati sve do Tri kralja, 6. siječnja 2021., najavili su iz Grada Zadra na naš upit i upozorili kako će "bajka" cijelo vrijeme biti kontrolirana sukladno Odlukama Nacionalnog stožera.

Najveći dio ukrašavanja grada odvija se u sklopu aktivnosti redovitog godišnjeg ukrašavanja, a dodatne sadržaje na Poluotoku provodi TZ Grada Zadra uz financiranje Grada, tvrde iz Ureda gradonačelnika.

U istoj informaciji navodi se kako "sve planirane scenarije programa ovogodišnjeg Adventa, kojeg su dugo pripremali i detaljno razrađivali u suradnji s nadležnim Stožerima civilne zaštite sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji te shodno tome i novim mjerama Nacionalnog stožera, u zadanim uvjetima jednostavno nije bilo moguće provesti". Na prvom mjestu je bila odgovornost i briga za zdravlje građana", poručili su iz Grada Zadra u prvom službenom očitovanju na temu hoće, neće, što će...

Nakon jučer objavljenog teksta o zadarskom Adventu, dobili smo imenom i prezimenom reakciju sugrađanke koju objavljujemo u cijelosti:

Svi smo svjesni situacije oko koronavirusa, ali zar Zadar doista treba biti jedini grad koji nije upalio adventsku svijeću? Pa nisu valjda paljenje svijeće i vjerski običaj, po novome kako ljudi to zovu "event"? Ako je običaj i cijeli svijet kršćanski pali svijeću isti dan zašto je Zadar uvijek crna ovca u svemu?

Grad uređen kao nikad? Dajte molim vas, pa ovi istrošeni, dosadni ukrasi s valjda najjadnije uređenim i osvjetljenim borom na otužnom trgu samo su potvrda da je vrijeme da osoba koja je već godinama zadužena za uređenje i kićenje grad prepusti to nekima mlađima, inovativnijima, maštovitijima jer zbilja je već i smiješno i žalosno vidjeti opetovano loše uređen i osvjetljen grad sa ukrasima koji se ponavljaju na svakom "eventu" koji se u ovom gradu događa.

Umjesto da nam se unese malo svjetlosti i veselja u živote u ovo sumorno doba, mi gledamo opet isti film u režiji istih, navodi Zadranka u svom osvrtu na kojeg ima pravo javnosti.