Županijski odbor SDP-a Zadarske županije sinoć je odabrao kandidate za županicu i dožupana na predstojećim lokalnim izborima. Iako je prije četiri godine na razini županije dobila manje od 19 posto glasova, kandidatkinja za županicu ponovno će biti sadašnja saborska zastupnica Renata Sabljar Dračevac. Na prošlim izborima kandidati za zamjenike bili su Nino Mrčela i Milan Stojanov, a kako u sljedećem mandatu neće biti dvojice dožupana, nego jedan, za zamjenika je predložen Marino Rukavina.

- Renata Sabljar Dračevac je predsjednica Županijske organizacije, potpredsjednica Županijske skupštine Zadarske županije, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku. Marino Rukavina je član predsjedništva Županijske organizacije SDP-a, vijećnik Županijske skupštine i predsjednik Općinske organizacije SDP-a Vir. Izabrani kandidati su dugo u politici i dokazani su socijaldemokrati. Vjerujemo da su njihovo iskustvo, prepoznatljivost i rad izvrsni preduvjeti za ostvarenje dobrih izbornih rezultata, stoji u priopćenju poslanom nakon sjednice Županijskog odbora.

Ovakva lista, naravno, unaprijed je osuđena na neuspjeh u županiji koja je i inače sklonija desnim političkim opcijama. Odabir "provjerenih" kandidata vodstva ogranka, koji ni na prošlim parlamentarnim izborima nisu zaintirigrali birače, siguran je recept za 15-ak posto glasova, ako se ne pojavi neka alternativna lijeva politička opcija koja će i to uzeti. Gradski SDP, za razliku od županijskoj, svjestan je potrebe ujedinjenja s nestranačkim kandidatima i kandidatima srodnih stranaka kako bi ugrozio HDZ, pa se tako ozbiljno pregovara s Markom Vučetićem, koji bi mogao postati protukandidat Branku Dukiću za mjesto gradonačelnika.