Policijska uprava zadarska izvijestila je o kriminalističkom istraživanju nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga.

Do sada provedenim istraživanjem, sumnja se da je 49-godišnjak u nedjelju, 29. studenog oko 00.30 sati na području grada Zadra, stavio na raspolaganje dvjema ženskim osobama u dobi od 21 i 20 godina te muškoj osobi u dobi od 28 godina stavio svoje osobno vozilo šibenskih registarskih oznaka u kojem je omogućio da svi zajedno konzumiraju sintetičku drogu amfetamin tzv. speed koju je 49-godišnjak donio sa sobom. Tom prilikom, uslijed konzumacije amfetamina i drugih kemijskih tvari svima je pozlilo te im je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar. Neslužbeno doznajemo kako ih je po dojavi građana, policija pronašla bez svijesti u šumu Musapstan. Kolima Hitne prebačeni su u Bolnicu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršen je očevid vozila te je pronađeno oko 5,7 grama droge amfetamin te boca zapremine od 1 litre u kojoj se nalazila prozirna tekućina nepoznatog kemijskog sastava koja svojim karakteristikama nalikuje na tekućinu GBL, a koja tekućina ima gotovo identična svojstva i utječe na konzumente kao i droga GHB.

Također, pretragom doma i drugih prostorija koje koristi 49-godišnjak, na širem šibenskom području pronađena su 4 paketića s ukupno oko 22 grama amfetamina, a za koje se sumnja da su namijenjena za daljnju preprodaju. Isto tako kod 28-godišnjaka na zadarskom području pronađeno je oko 0,5 grama amfetamina i oko 0,3 grama marihuane.

Droga i pronađena tekućina su oduzete, te će biti proslijeđene na daljnja vještačenja, a zbog sumnje na kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te Omogućavanje trošenja droge protiv 49-godišnjaka je podnesena kaznena prijava, dok je protiv 28-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga.

Kriminalističko istraživanje u odnosu na navedeni događaj i dalje se nastavlja.