U subotu u 14:20 sati na dežurni telefon HGSS Zadar stigla je dojava planinara koji su spuštajući se Majstorskom cestom kod Tulovih Greda na Velebitu svjedočili izlijetanju vozila ispred njih sa ceste. 

- Dvije osobe ispale su iz vozila koje je okrećući se, završilo daleko od prometnice na padini totalno uništeno. Pozvana je hitna medicinsku pomoć, ali i HGSS, ukoliko djelatnici hitne ne budu mogli transportirati unesrećene do ceste, izvijestio je HGSS. 

Devet spašavatelja krenulo je u pomoć za dva vozila iz Zadra, a jedan se našao u blizini sa svojim vozilom te odmah po pozivu uputio na mjesto nesreće. Djelatnici HMP uspjeli su doći do oba unesrećena i prevesti ih u bolnicu na daljnju obradu.

- Na makadamskoj cesti is smjera Sv. Rok u smjeru Obrovca, uslijed neprilagođene brzine 23-godišnjak je izgubio kontrolu nad vozilom. Došlo je do udarca automobila u kameni rubnik te slijetanja u provaliju duboku 60 metara. Vozač i suvozač ispali su iz vozila te prevezeni u OB Zadar, 23-godišnji putnik s lakim, a njegov vršnjak s teškim tjelesnim ozljedama, ali izvan životne opasnosti, stoji u policijskom izvještaju.