Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta ove PU dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Zagreba, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela krivotvorenje isprava, prijevaru i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Muškarca se sumnjiči da je na temelju krivotvorene dokumentacije sačinio krivotvoreni darovni ugovor o darovanju s 69-godišnjim vlasnikom zemljišta u Zadru, koristeći i njegovu lažnu osobnu iskaznicu, kojeg je u siječnju 1997. godine ovjerio kod javnog bilježnika.

Nadalje, na temelju krivotvorene dokumentacije je potom, iako svjestan da nije pravni vlasnik nekretnine, u rujnu 2018. godine zemljište na temelju kupoprodajnog ugovora prodao 38-godišnjakinji Hrvatici i 55-godišnjoj Slovenki, čime je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 700 tisuća kuna. Prevarene žene shvatile su što je posrijedi tek na uknjižbi zemljišta u zemljišne knjige.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 51-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprava, prijevare te ovjeravanja neistinitog sadržaja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.