Više od dva mjeseca nakon što smo izvijestili kako građevinski otpad stoji odbačen u centru grada, na Poljani Natka Nodila, čitatelj javlja kako je on još uvijek tamo. Ono što novinari i građani svakodnevno gledaju očito promiče "ispod radara" gradskih komunalaca.

- Uzalud sva ulaganja u bedeme i obnova kad ovaj nesavjesni "poduzentik" već mjesecima drži svoj otpad i građevinski materijala na javnoj površini, zauzimajući parkirna mjesta. Također još veća količina smeća nalazi se na iznad prostora na krovu, tik uz sam bedem, na što smo mu kao stanari ukazali ali se isti oglušuje. Postoje li kazne za ovakve slučajeve a ne da svatko radi po svojoj volji?, pita se građanin.

Odmah po mailu upućenom medijima i pročelniku Robertinu Dujeli, oglasio se gradski pročelnik:

- Poštovana, postupat će komunalno redarstvo i s ugovorenim izvođačem, uvjeren sam još tijekom jutra , ukloniti neprimjereno stanje. Zahvaljujem Vam na ukazanom, odgovorio je Dujela.

Pročelnik za komunalne poslove, očigledno, nije bio upoznat s  novinarskim upozorenjem, ali je pritužba građana, nadamo se, pala na plodno tlo uvođenja komunalnog reda.