Općina Sveti Filip i Jakov raspisala je javni poziv za prijam u radni odnos na određeno vrijeme za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu Projekta „ZAŽELI - Sveti Filip i Jakov - faza II" - Radnica za potporu i podršku starijim i nemoćnim osobama.

Projekt "ZAŽELI" jedan od najpopularnijih EU projekata u zemlji kojim se dugotrajno nezaposlene žene educiraju i zapošljavaju na poslovima gerontodomaćica, te brinu za stare i nemoćne korisnike. Ovaj program pokrenut je s ciljem zapošljavanje žena i pomoći starijim osobama, a u proteklom periodu njegova trajanja u Republici Hrvatskoj priliku za rad dobilo je šest tisuća dugotrajno nezaposlenih žena. One su vodile brigu o gotovo 30 tisuća osoba starije životne dobi, a vrijednost 332 projekta provođena diljem države bila je preko milijardu kuna.

Općina Sv. Filip i Jakov prva je od 34 jedinice lokalne samouprave u Zadarskoj županiji, šest gradova i 28 općina, kojoj je prije dvije godine uspješno odobren i financiran projekt "Zaželi", za koji su dobili 917.952,42 kuna. Zaposleni u projektu zahvaljujući fondu i primanjima od 4732, 82 kuna (bruto) te općinskim poticajima od 1.100 kuna (bruto) u svojevrsnom programu »Pomoć u kući« skrbe za 30 korisnika, a Općina također po potrebi mjesečno za svakog korisnika za kućne potrepštine dodatno uplaćuje do 200 kuna. Projekt doprinosi smanjenju nezaposlenosti i povećanju kvalitete života osoba kojima je potrebna pomoć u kući i socijalizacija s područja Općine Sveti Filip i Jakov, a Općina Sv. Filip i Jakov prošla je s prijavom i za njegov drugi dio tj. na Poziv „Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II", ovaj put sa sistemom 5 plus 1, pet radnica za pomoć u kući i jedan kordinator. Tako je 26. listopada i potpisan "Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 457.100,00 kuna.

- Prijavitelj Općina Sveti Filip i Jakov i partneri: Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru i Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Zadar raspolažu operativnim, tehničkim i financijskim kapacitetima potrebnim za provedbu projektnih aktivnosti te zadovoljavaju sve definirane uvjete. Prijavitelj i partneri do sad imaju uspješnu suradnju, a projekt će se provoditi u prostorijama Općine Sveti Filip i Jakov koja posjeduje tehničko-organizacijske kapacitete za provedbu ovog projekta, Darko Mikas, voditelj Odsjeka za razvoj i društvene djelatnosti Općine Sveti Filip i Jakov.

Poziv „Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II" uključuje sva tri temeljna prioriteta Europskog socijalnog fonda - zapošljavanje, socijalnu uključenost i obrazovanje, tri stupa koja omogućavaju kvalitetan i uključiv život u zajednici.

- Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II" predstavlja nastavak financiranja aktivnosti prethodnog Poziva „Zaželi - program zapošljavanja žena" " te će projekt i u drugoj fazi pozitivno utjecati na niz različitih aspekata socio-ekonomskih problema pojedinaca, ali i same lokalne zajednice, kroz smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti zaposlenih žena nakon završetka projekta te poboljšanje kvalitete života i van institucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba, Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Više informacija o načinu prijave dostupno je na linku.