Za jednu zgradu u Ulici Dmitra Zvonimira, pored Čistoće, do sada su bila dostatna dva kontejnera za miješani komunalni otpad.

Ali su ih zato iz Čistoće nagradili s četiri nova kontejnera s narančastim poklopcem za reciklabilni otpad. U njih se ne smije bacati opasni, glomazni, građevinski i tekući otpad, a usluga pražnjenja i odvoza reciklabilnog otpada se ne naplaćuje, navodi se na stranici Čistoće povodom jesenske akcije raspoređivanja 1 100 takvih kontejnera po Gradu Zadru.

Za nabavku tih kontejnera novac je u iznosu od 86 posto udjela dobiven iz EU fondova, pa šteta ne iskorititi priliku i Grad pretvoriti u plastiku. Na mnogim mjestima, a tako i u ovom zelenom prolazu, narančasti kontejneri su se načičkali. Iz Čistoće kao da nisu znali gdje će s njima. Na nekim mjestima su ih stavili i na pješački prijelaz ili su zauzeli parkirna mjesta, o čemu smo pisali nakon upozorenja građana.

Čistoća je tijekom ove godine kupili 6 100 novih kanti od 120 i 140 litara. Nisu sve za Zadar, ali biznis s plastičnim kantama je zadarski.

Za tu veliku nabavu procjena vrijednosti iz Čistoće bila je milijun kuna. Na natječaj se javila  samo zagrebačka firma Vodoskoka kojoj je osnovna djelatnost veleprodaja instalacijskih materijala - s ponudom od 773 772 kuna bez PDV-a.