Nakon što je Ustavni sud srušio pravomoćnu okrivljujuću presudu, u ponovljenom postupku na Općinskom sudu u Zadru ugostitelj Mile Minja Anić iz Kruševa oslobođen je optužbe za klevetu koju je protiv njega podnijela Općina Jasenice i njezin načelnik Martin Baričević jer je u medijima davao izjave kako mu nije platio račune za janjetinu koju je Općina naručivala za prezentaciju ili za privatne potrebe njegove obitelji.

"Načelniče, plati račune, izija si stado janjaca. Obračun u Jasenicama. Gostioničaru Minji Aniću dodijalo besplatno hraniti općinsku svitu", samo je dio naslova koji su 2013. godine odjeknuli u medijima kao i iznos računa u visini od 148 tisuća kuna. 

Vještačenje točnog iznosa duga Općine sud je odbio jer bi se time odužio postupak, a nije od presudne važnosti, s obzirom na to da je utvrđeno kako je dug zaista postojao.

- Sud je utvrdio kako Općina Jasenice i načelnik kao ovlaštena osoba nisu podmirili sva dospjela dugovanja prema UO Anita, kao i da je okrivljenik uvjeren u sadržaj istinitosti onoga što je izjavio. Izostala je dakle neistinitost tvrdnje kao bitno obilježje klevete kao i namjera okrivljenika da iznosi neistinu. Nedvojbeno se radi o grubom izražavanju, ali okrivljenik je izjave dao smatrajući da su mu privatni tužitelji dužni i s ciljem da se na taj način, pritiskom medija, pokuša naplatiti, navela je sutkinaj Jasna Ančić Barić u obrazloženju nove nepravomoćne presude.

Zbog mogućih novih povlačenja po sudovima, sam Anić ne želi davati nove izjave o ovom slučaju, ali ipak ističe kako je "apsurdno da je bio pravomoćno osuđen iako je bio nevin".

 - U medijima sam rekao istinu da mi nisu plaćeni svi računi, a pojedeno je stado janjaca i drugih delicija, te sam zahvaljujući samo upornosti svog odvjetnika Dana Marinovića, a koji je podnio ustavnu tužbu na pravomoćnu presudu i koja je na moju sreću uvažena, te su njome ukinute osuđujuće preusde protiv mene, pa sam u novom, provedenom postupku sada oslobođen od optužbe, poručuje ugostitelj iz Kruševa.