Jedan i jedinstveni Ante Mihić, bivši vjeroučitelj, a sadašnji knjižničar u Salima i kolumnist, danas je skupinu studenata oplemenio svojim mislima o ljubavi, slobodi, duši a naročito o potrebi gradnje ličnosti s čitanjem dobre literature i gledanju pravih filmova.

Glavna je to poruka neobičnog mozaičnog Mihićevog izlaganja, održanog u Edukativnoj dvorani Kneževe palače pod nazivom "Može ljubav" .

Ante u gostima kod Narodnog muzeja, svojim slušateljima elaborirao je "Mihićevu izjavu o ljubavi", tako što im je prvo razjasnio razliku u odnosu na zaljubljenost.

Po obrazovanju teolog, a po vokaciji slobodoumnik, Mihić je odaslao više poruka mladim ljudima u kontekstu zadane teme. Prvo im je rekao da moraju poštovati sebe, tako što se ne trebaju nikome klanjati. Za sve ono što im se nudi kao ideja i informacija, a nije im logično i um se tome protivi, neka se pobune, a ne prilagode, govorio je Mihić.

Ljubav je odluka duše ali i najveći oblik slobode - i to one da u osobi koju ste osvojili ne vidite samo svoju sliku već tu - drugu osobu. Mihić je dao i svoje razlikovanje žalosti - kada izgubiš dragu osobu dok je tuga čežnja za tom osobom. Ljubav i sloboda čini nas cjelovitom osobom, a prostor slobode treba osvojiti i takva osoba zrači srećom, kazao je među ostalim Ante Mihić, podijelivši svoju misaonost sa studentima i znatiželjnicima.