Nepravda prema jedinom mjesnom odboru na području Grada Zadra koji nema svoje društvene prostorije uskoro će biti ispravljena - Grad Zadar objavio je prethodno savjetovanje za izgradnju zgrade Mjesnog odbora Dračevac. Svi zainteresirani gospodarski subjekti do 23. studenoga mogu dostaviti eventualne primjedbe, nakon čega će se raspisati natječaj za njegov u gradnju.

Gradska vlast u više je navrata isticala kako je svjesna ovog problema, ali ga nisu uspjeli riješiti jer na ovom području nisu imali odgovarajuće zemljište. Nakon dogovora s državom ustupljene su parcele kod mjesne crkve, na kojima će se društveni dom graditi. Riječ je o prizemnoj građevini od oko 140 četvornih metara, u kojoj će središnja dvorana zauzimati 70 kvadrata, dok će ostatak otići na dva zahoda, ured, čajnu kuhinju i trijem. Procijenjena vrijednost radova je 900.000 kuna bez PDV-a.

Rok završetka izgradnje je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao, no s obzirom na proceduru oko raspisivanja natječaja i odabira izviđača, očekuje se da bi žitelji Dračevca društveni dom mogli dobiti za oko godinu dana.