U petak poslijepodne u Zadarskom kanalu snimili smo kruzer. Radi se o kruzelu Marella Discovery 2 koji bi, prema najavi svog agenta, na vezu u Gaženici trebao biti do sredine ožujka 2021 godine .

Zašto je napustio vez? Jer je otplovio u Italiju gdje su ukrcali novu količinu goriva. Kompanije u čijem je vlasništvu taj kruzer ima ugovor s Talijanima gdje kruzerska industrija ima više luka i "home porte" za njih.

Marella Discovery 2 doplovio je u Gaženicu početkom rujna, dva mjeseca nakon što se tamo vezao drugi brod istog njemačkog vlasnika koji ga je prošlog mjeseca poslao u rezalište, a dio opreme je prebačen na našto stariji Marella Discovery 2.


Na stranici Lučke uprave Zadar objavili su povijest jedinog stanara na gatu za međunarodni promet:


Marella Discovery 2 je u Gaženicu stigao bez putnika kojih može primiti 1828 putnika sa 713 članova posade. . Do proljeća 2019. godine Marella Discovery 2 plovio je pod imenom Legend of the Seas u floti brodske kompanije Royal Caribbean Cruise Line. Brod je izgrađen 1995. u Francuskoj, a nakon 19 godina prodan je Thomson Cruisesu koji od prošle godine posluje pod imenom Marella Cruises.