Akcija mladih prijavila je Policijskoj upravi zadarskoj prijetnju u komentaru na portalu zadarski. hr, pri čemu su podsjetili kako je "22.10.2020. u organizaciji osuđene kriminalne organizacije HDZa i njezinog po kriminalnim optužnicama najpoznatijeg ogranka u gradu Zadru, represivni aparat u sprezi politike, policije i pravosuđa sa 6 inspektora u 6 ujutro ušao je u kuću Marka Pupića Bakrača, županijskog vijećnika AM.

Ušli su u njegov dom, prekopali ga i otuđili predmete za koje su oni mislili da trebaju biti predmet nekakve istrage te pred njegovom kompletnom obitelji priveli ga zbog satiričnog komentara na određenoj društvenoj mreži.

Samo 20-ak dana kasnije ista ta politička organizacija i službeno je osuđena za korupciju i kriminal u procesu bivšem premijeru i predsjedniku HDZa Ivi Sanaderu. Procesu kojim je dokazano da ovom državom vlada kriminalna organizacija koja je na vlast dolazila kriminalnim radnjama stečenim javnim novcem kojim je kupovala svoje glasove i svoju vlast. Reakcija aktualnog premijera i predsjednika osuđene kriminalne organizacije Andreja Plenkovića na tu presudu je bila da ne postoji kolektivna krivnja i da današnji HDZ nema nikakve veze s HDZom Ive Sanadera.

Na tu presudu svojim javnim istupom reagirao je i Marko Pupić Bakrač koji u svom priopćenju podsjeća aktualnog predsjednika HDZa na sve one pojedince i političke aktere koji su upravljali našim novcem i našim životima u vrijeme Ive Sanadera a upravljaju i danas.

Priopćenje je između ostalog objavljeno i na portalu:

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/tribina/marko-pupic-bakrac-poslao-otvoreno-pismo-andreju-plenkovicu-za-vrijeme-sanaderovog-hdz-a-u-zadru-su-carevali-klijentelizam-korupcija-i-kriminal-1057635

Na javno priopćenje našeg vijećnika Marka Pupića Bakrača bilo je dosta reakcija a jedna od njih bila je i prijetnja metkom. Prijetnja metkom na istoj toj društvenoj mreži na kojoj je Marko objavio svoj satirični komentar kojeg je sprega politike, policije i pravosuđa shvatila kao prijetnju.

Ovim putem javno tražimo da se ta ista sprega politike, pravosuđa i policije aktivira i na isti način reagira na jasnu prijetnju smrću vijećniku Akcije mladih Marku Pupiću Bakraču i zaštiti što je ostalo u ovoj zemlji od demokracije i slobode govora.

Demokracije i slobode govora koju netko želi ušutkati metkom.

Demokracije i slobode govora koju je netko kod istog tog vijećnika pred nekoliko godina htio ušutkati bombom koja mu je bačena u dvorište.

Demokracije i slobode govora koju je politički vrh Zadra pokušao zaustaviti i nasilnim izbacivanjem dotičnog vijećnika iz Gradske vijećnice jer je braneći demokraciju odbio napustiti govornicu.

Demokracije i slobode govora za koju smo se kao narod borili i ginuli.

U prilogu Vam šaljemo članak na portalu zadarski.hr na kojem se vidi i komentar s prijetnjom metkom Marku Pupiću Bakraču te tražimo hitno postupanje policije i pravosuđa u zaštitu života Marka Pupića Bakrača", navodi se u priopćenju kojeg je u ime Akcije mladih potpisao gavni tajnik Bojan Kurelić.