Kako nisu u mogućnosti organizirati okupljanje, iz Osnovne škole Zadarski otoci pozivaju sugrađane da pisanom porukom upute svoje misli Vukovaru i Škabrnji.

Poruke će se prikupljati u utorak 17. studenog u vremenu od 17,30 do 19,00 sati na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana (ispred škole) u „Poštanskom sandučiću" kojeg su za ovu prigodu izradili učenici O.Š. „Zadarski otoci".

- Vaša pisma, poruke, pjesme, crteže, poslat ćemo poglavarstvu grada Vukovara i općinskom vijeću općine Škabnja. Nismo u mogućnosti fizički doći i pokloniti se Vukovaru i Škabrnji, stoga izrazimo naše poštovanje i ljubav sa nekoliko toplih riječi.

Radi epidemiološke situacije ove godine nema organiziranog mimohoda, pa su građani pozvani da u utorak od 17 sati ostave upaljene svijeće u Vukovarskoj ulici.

- Mrtvi su oni koji ispunjavaju sjećanja na našu prošlost, i bez obzira u kakvim vremenima živjeli oči cijele zemlje uperene su u mjesta najvećeg stradanja našeg naroda, u Škabrnju i Vukovar. Pred njihovim sjenama svi se osjećamo maleni, oni su nadrasli i smrt i naše živote, oni su bili najbolji među nama, i što god mi učinili ništa nije usporedivo s njihovom žrtvom, napisao je u najavi ravnatelj škole Zadarski otoci Davor Barić.