Na današnjoj sjednici štrajkaškog odbora pala je odluka o nastavku štrajka u Agenciji za studentski standard u Zadru.

- Ono što još mogu reći je da smo dobili još jedan dodatan pritisak koji nam je jako drag. Pritisak je to od studenata koji su organizirali akciju potpisivanja peticije za povratak svojih teta. Tom zovu mi ćemo se za sada oduprijeti, ali obećajemo da neće biti dovijeka, rekao je predsjednik štrajkaškog odbora Tomislav Kiš.

Potpisa zasad ima nekoliko stotina, a očekuje se još. Štrajk uskoro ulazi u svoj 30. dan.

- Gospođe iza mene dokazuju da se radnici teško slomljivi. Ovakvih štrajkova u Hrvatskoj zbog interesnog spora do sada nije bilo. Ovo je jedan pravi, industrijski štrajk s ciljem da se poslodavca prisili na određeni oblik ponašanja, a u ovom slučaju to je kolektivni ugovor sa svim onim elementima koje mi tražimo. Mislim da neće imati pobjednika, jer će svima laknuti: nama što smo nešto dobili ili nismo dobili, a drugima što ćemo eventualno prestati, ističe Kiš uz napomenu da su spremni na razgovore i pregovore, ali isto tako smatra da je takvo nešto - jednostrana priča.

Također je najavio da na njihovu e-mail adresu treba doći nekoliko mailova, odnosno "vijesti i dokaza" koji svakako mogu preokrenuti situaciju, a sljedeću tiskovnu konferenciju najavio je za utorak, 17. studenog kada će se o tome znati više.