Udruga ugostitelja iz skupine BNND u osnivanju dostavila je Javni poziv kojim se pozivaju svi ugostitelji iz skupine beach bar, noćni klub, noćni bar i disco club na zajednički sastanak u Zadru i Gospiću ove subote, 14. studenog u 11, odnosno 16 sati.

- Obzirom na vrlo tešku, naizgled i bezizlaznu situaciju odlučili smo osnovati Udrugu noćnih klubova (BNND) na području Hrvatske. Budući da se našom problematikom i interesima ne bavi niti jedna dosad organizirana udruga, ceh ili organizacija, primorani smo svoja prava kao i rješavanje naših problema tražiti putem udruge, odnosno, zajedničkim snagama i interesima. 

Osnivanjem udruge prvenstveno se želimo boriti protiv stigmatizacija koje su nam nametnute u vrijeme pandemije. Također, naš problem kojim se nitko ne bavi jest taj da radno vrijeme naše skupine prema MTU (minimalno tehničkim uvjetima) nije smanjeno, nego smo upravo mi i u prvom zatvaranju u ožujku zatvoreni prije svih, a ponovo je otvaranje naših objekata bilo nakon ostalih. 

Od 14. kolovoza odlukom o radnom vremenu do 24 sata naši su objekti ZATVORENI. Bez obzira na stigmatizacije, ozbiljnost situacije s pandemijom, mjere i potrebe, svi smo mi pravni subjekti koji imaju ishođene dozvole za rad i obavljanje naše djelatnosti. Smatramo da su odlukom stožera o radnom vremenu naši objekti ostali bez adekvatne potpore države, naknade, obeštećenja, jednostavno, osuđeni su na propast i zatvaranje. 

Stoga, ovim putem pozivamo sve subjekte koji prema djelatnosti i razvrstavanju MTU spadaju u kategoriju Beach bar, Noćni bar, Noćni klub ili Disco club, kao i subjekti koji imaju dvojnu registraciju, da nam se priključe u borbi za naša prava. Također, članstvo i priključenje u rad udruge imaju i poslovni subjekti koji su zbog nastale situacije već zatvorili svoja vrata.

Iskreno se nadamo da će svi koji dijele naše probleme i spremni su boriti se za naša prava pristupiti udruzi te da ćemo zajedničkim snagama uspjeti učiniti sve kako bismo poboljšanjem epidemiološke slike i mi ponovno otvorili svoja vrata, stoji u Javnom pozivu Udruge ugostitelja. 

U inicijalnoj skupini osnivanja udruge za sada je prisutno preko 70 klubova iz cijele Hrvatske.