P Automobil Import, generalni zastupnik francuske marke Peugeot, danas je donirao novi automobil Peugeot 508 Strukovnoj školi Vice Vlatkovića. Ova je donacija procijenjena na 200 tisuća kuna, no kako kažu ravnatelj Tihomir Tomčić i generalni direktor tvrtke P Automobili Import Tomislav Miletić, nije stvar vrijednosti, već ulaganja u djecu i budućnost.

- Zahvaljujem na donaciji kojom je našim učenicima pružena mogućnost da kroz svakodnevnu nastavu, i to ne samo praktičnu, nego i stručno-teoretsku, radeći na ovom vozilu počev od dijagnostike do njegovog servisiranja, steknu sve kompetencije koje će im biti potrebne za tržište rada. Ono što je vrlo važno jest da naši automehatroničari i tehničari za vozila i vozna sredstva mogu kroz efikasnu nastavu steći ishode učenja koji su im potrebni. P Automobili iskazali su veliko razumijevanje za strukovno obrazovanje, što su danas rijetki momenti. Uvijek nekako težimo k tome da gospodarstva preuzmu dio odgovornosti za kvalitetu strukovnog obrazovanja, a ovo danas je jedan od svijetlih primjera kako bi to trebalo biti u Hrvatskoj, rekao je ravnatelj Tomčić.

- Na djelu je čin društvene odgovornosti, kako horizontalne na razini uvoznika, tvrtke P Automobili Import, tako i na vertikalne kroz suradnju koju ima ovlašteni distributer AC Serdarević sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića. Polaznici škole zasigurno će dio uspomena utkati u Peugeot 508 na kojem će izučiti nove tehnologije, vrlo korisne u daljnjem životu i radu, kazao je direktor Miletić.

Zanimljivo je napomenuti kako je pored novog Peugeota bio parkiran prvi električni automobil u Zadru. Vozilo donirano od strane AC Serdarević, upravo su učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića preradili u 100% električno vozilo.