Jedna od glavnih tema današnje dvosatne ćakule s navijačima KK Zadar bila je presuda protiv donedavnog sportskog direktora, a danas team managera kluba Branimira Longina za prošlogodišnji incident u kafiću u Kalima, gdje je trisnuo 47-godišnjaka i bacio mu ortopedsku štaku u rame.

- Mislimo da se direktor, team manager ili bilo koji djelatnik ne smije tući po lokalima. Trebao bi postojati nekakav kodeks ponašanja i trebao bi snositi odgovornost za takvo ponašanje, poručio je na samom početku Vice Genda iz Udruge navijača Tornado ističući kako već dvije godine nisu zadovoljni s njegovim radom.

„Je li sramota i dalje ga držati u klubu?", glasilo je izravno pitanje navijača upućeno predsjedniku Nadzornog odbora Ivanu Mijoloviću.

- Prva saznanja dobio sam iz medija, ne znam ništa više o tome. Osuđujem svaki oblik nasilja. Ispitat ćemo okolnosti.

Na pitanje hoće li se klub ograditi od takvog ponašanja, Mijolović je najavio službeno očitovanje, kojeg smo od kluba zatražili još jutros, ali ga nismo dobili.

Predsjednik NO bivšeg je sportskog direktora pohvalio jer je „došao čista srca pomoći u trenutku dok su svi bježali od kluba". Mijolović je istaknuo i kako je Longin u klub stigao na inicijativu samih navijača, na što su mu oni odgovorili da se u međuvremenu posvađao sa svima i radio sve na svoju ruku.

- Koliko ga god netko ne volio ili volio, mora mu se priznati da je napravio dosta dobrih stvari, pogotovo u omladinskom pogonu. Ali bilo je i propusta, a s obzirom na to da želimo brže, bolje i više, ispraznili smo mjesto sportskog direktora dok ne nađemo pravu osobu, a Longinu dali priliku da kroz novo radno mjesto iskaže iskustvo i kvalitetu. Ocijenili smo da nam je nužan za komunikaciju s prvom ekipom, organizaciju putovanja, rješavanje papirologije, odgovorio je Mijolović ističući kako mu ugovor traje do kraja sezone, nakon čega će se ponovno podvući crta.

Kad su mu navijači dobacili kako je najveći problem u klubu što nitko ne odgovara za svoje pogreške, Mijolović je rekao kako bi Longin i dalje bio sportski direktor da je to uistinu tako.

„Umjesto da ste mu se zahvalili, dali ste mu novi posao", bila je jedna od primjedbi navijača kojih je kao i ostalu javnost neugodno iznenadilo ponašanje jednog od predstavnika kluba.