Općinskom sudu u Zadru ne žuri se s provođenjem postupka protiv bivše voditeljice službe ugostiteljstva i avioprodaje u Zračnoj luci Zadar, 56-godišnje V. B., te 52-godišnjeg voditelja konobara Ž.T. zbog pronevjere i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Optužnica je potvrđena 28. siječnja, a predmet je sucu Davoru Dubravici dodijeljen 10. lipnja. Do danas nije zakazano prvo ročište.

Podsjetimo, riječ je o "slučaju dvostruke blagajne" koji je tri godine bio predmetom istrage Općinskog državnog odvjetništva. Njihovom optužnicom, podignutom u kolovozu 2019. godine, okrivljenicima se na teret stavljaju kriminalne radnje počinjene u razdoblju od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. godine. Bivšu šeficu ugostiteljstva se tako sumnjiči da je, po prethodnom dogovoru i u nakani da se okoriste i za sebe zadrže veću količinu utrška od prodaje pića i hrane u caffe baru, 52-godišnjeg konobaru predala šifru potrebnu za promjenu rada fiskalne blagajne, pomoću koje je on mijenjao podatke u bazi i izdavao račune koji nisu bili evidentirani u blagajni. Istragom je utvrđeno kako je utržak od najmanje 91.026 kuna umjesto uplate na blagajnu, zadržao i podijelio s prvookrivljenom V.B. Nju se tereti i da je u istom razdoblju kao odgovorna osoba sastavila 41 mjesečno izvješće o radu caffe bara Zračne luke Zadar, u koje je unijela neistinite podatke o prometu i zaključnom stanju te stanju zaliha robe. Naime, navela je da nema manjka robe i gotovog novca, iako je postojao manjak robe u ranije spomenutom iznosu.

Kada su otkriveni, Ž.T. je odmah dao sporazumni otkaz, dok ga je V.B. dobila. Ona je podnijela pa povukla tužbu protiv zadarskog aerodroma, čija je Uprava zatim nju tužila za naknadu štete. Ta građanska parnica prekinuta je 29. listopada 2019. godine, zbog očekivanja sudskog pravorijeka u kaznenom postupku. No sudeći prema podacima koji su nam dostavljeni sa zadarskog suda, trgovačko društvo u većinskom vlasništvu države će se načekati na epilog.