Zamjenik pročelnik Matko Segarić bio je domaćin na javnoj raspravi za predloženi Urbanistički plan zone (UPU) uređenja Vitrenjaka I (istok) na kojoj je bilo i nekoliko vlasnika terena. Njih su zanimale posljedice obaveznih arheoloških sondiraja, te kako regulirati pješački koridor koji i sada prolazi ispod prozora obiteljske kuće Profaca.

Običaj da im se prolazi kroz dvorište, osobito iz bivšeg Ferijalnog, predloženim UPU je ucrtan kao pješački koridor, a utješno je da neće tuda prolaziti vozila. Barem su doznali da će doći do rekonstrukcije vodovoda na koji će se, kao i na kanalizaciju, moći i morati spojiti.

Plan je u ime D&Z predstavio arhitekt Šime Ljubičić, koji je za UPU- Vitrenjak zapad imao žestoku javnu raspravu. Za istočnu zonu, javna rasprava je bila kamilica. On je na pitanje o obavezi probnih arheoloških istraživanja, rekao kako se na zapadnoj strani te zone nije ništa otkrilo.

Zapuštena parcela u vlasništvu više obitelji s otoka Ugljana - svojedobno je bila planirana kao turistička zona

Obuhvat ovog plana je neizgrađeni prostor od 2.6 hekatara. Ukoliko bude više investitora, moguća je gradnja kolno-pješakog pristupa. Svaka zgrada mora osigurati svoja parkirna mjesta, a neće biti dopušteno parkiranje na češalj, naveo je dipl. ing. arh. Šime Ljubičić.

U općim odredbama predloženog Plana, istaknuta je i obaveza da unutar svake parcela, koja mora biti najmanje 600 kvadrata, 20 posto otpada na zelenilo. U zapadnoj zoni Vitrenjaka to je bilo 30 posto. Visina zgrada u kojima je predviđeno 200 stanova može biti do maksimalno 12 metara.

Zamjenik pročelnika Segarić nije dao je odgovor na pitanje zbog čega je UPU - u proceduri dvije godina nakon odluke Gradskog vijeća. Kamen gradnja iz Preka je financijer plana  kao i za zapadnu zonu plana Vitrenjak I koji je usvojen u prvoj polovici prošle godine.