Kao što smo već najavili, ove godine imamo drugačiju, posebnu i vjerujemo zanimljivu Sabatinu, objavili su organizatori ovogodišnje Sabatine.

- Udovoljavajući zdravstveno sigurnosnim standarde, izvršili smo ocjenjivanje dostavljenih proizvoda, a program Sabatine održava se putem kontinuiranih objava u medijima (televizije, radija i internetske platforme). Tako stalni sudionici Sabatinu mogu pratiti iz domova. Program sadržava dosta dinamičnih događanja, kažu organizatori.

Otvaranjem Tjedna Sabatine 2. studenog započelo je obilježavanje 30. obljetnice manifestacije, koje će kroz razna događanja i on line objave potrajati do sljedeće Sabatine, a finalna proslava obilježavanja 30. obljetnice bit će upriličena na Sabatini 2021. u Cavtatu.

U danima nakon Svečanog otvaranje Tjedna Sabatine održane su dvije vinarske radionice, emisije povodom Konferencije „Razvitak života ruralne Hrvatske i Panela „Znanstveno-stručni skup o vinogradarstvu i vinarstvu", te su objavljeni e-zbornici stručnih radova sa konferencije i panela. Sve je objavljeno putem medijskih pokrovitelja, te web stranice i društvenih mreža Zadružnog saveza Dalmacije.

Zaprimljeno je 358 uzoraka vina i jakih alkoholnih pića u raznim kategorijama natjecateljskog dijela, a priznanja i diplome za otvorena i mlada vina dobili su:

- Najbolje otvoreno crno vino: "Merlot" Stjepana Vučemilovića (Zadar)

- Najbolje otvoreno bijelo vino: "Pošip" Frana Pešelja (Korčula)

- Najbolje mlado crno vino: "Syrah" Valerija Skoblara (Privlaka)

- Najbolje mlado bijelo vino: "Pošip" Stjepana Vučemilovića (Zadar)

Zlatne diplome za kvalitetu otvorenih i crnih vina osvojilo je ukupno 46 vinara iz raznih dijelova Zadarske županije (Zadar, Crno, Nadin, Polača, Škabrnja, Privlaka, Stankovci...). Osim zlatnih diploma, zadarski su vinari zaslužili 38 srebrnih te 12 brončanih diploma.

 


View on YouTube