Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave zaprimila je žalbu od Cesta Zadarske županije na provedbu natječaja za održavanje nerazvrstanih cesta.

Očekivano, ta je zadarska tvrtka iskoristila svoje pravo žalbe na odluku koju su donijeli u gradskoj upravi. Za četverogodišnji posao održavanja cesta oni su izabrali zajednicu ponuditelja Prvi treptač iz Splita te Filius iz Zadra, koja je na javni natječaj dala damping ponudu u iznosu od 18.6 milijuna kuna, što je za čak 13.4 milijuna kuna manje od procijenjene vrijednosti. Njihov glavni konkurent i na prethodnim natječajima i dosadašnji koncesionar zatražio je 30.4 milijuna.

Iako su imali osnove za poništavanje natječaja, gradska uprava donijela je odluku o izboru splitsko-zadarske zajednice, preko vlasništva povezane s nekadašnjim Frantom, i time izazvala kritike oporbenih vijećnika koji smatraju kako će se razlika nadoknaditi aneksom ugovora. Resorni pročelnik Robertino Dujela im je obećao kako neće biti financijskog dodatka, te da će se Grad Zadar kada potpiše ugovor zaštititi kao nikada do sada. 

Posao održavanja gradskih prometnica sada je na čekanju do odluke Državne komisije, koja je žalbu zaprimila 2. studenoga. Nakon odluke bit će poznati i temelji za njezino podnošenje.