Zadarski gradski vijećnik i pjevač Duje Stanišić, koji već tri godine živi i radi u Beču, sinoć je za dlaku izbjegao tragične scene divljačkog napada islamiziranog terorista. Za Morski.hr priča svoje iskustvo: "Nisam se osjećao dobro, imao sam neki loš osjećaj... i odustao sam od nastupa", kaže Duje i krećući se danas austrijskom metropolom potvrđuje da je grad prazan, a građani su u strahu.

- U Beču je jaka street art scena u kojoj umjetnici i glazbenici na ulici pjevaju. Grad Beč daje posebne dozvole za točno vrijeme, točnu lokaciju, pa se zna kad i tko može nastupati. Tako sam ja zatražio dozvolu za studeni i trebao sam jučer nastupati od 18.00 do 20.00 sati baš na Schwedenplatzu, znači par metara dalje od mjesta gdje je terorist teško ranio policajca. Međutim, jučer se nisam osjećao dobro, imao sam neki loš osjećaj. Bilo je jugo i malo vruće, ali ne znam kako to objasnit. Jednostavno, nije mi se pivalo i nisam. Na kraju sam jednostavno pošao doma. Dakle, sinoć sam oko 18:30 tuda prošao prima stanici metroa prema kući, da odem doma odmoriti. Čim sam stigao, odmah sam na Facebooku vidio da je jedan kolega pjevač Meksikanac na Facebooku napisao "Dogodio se veliki napad kod sinagoge, ne izlazite vani" i nažalost to se potvrdilo, dogodio se užas! - priča nam Duje Stanišić i šalje fotografije mjesta gdje se sinoć dogodio zločin u kojem je ubijeno četvero ljudi, a policija je eliminirala i jednog napadača.

- Restorani i kafići ne rade. Beč je poznat kao jako, jako miran grad. U tri godine života nikad nisam vidio nikakav eksces. Već osam godina je proglašen najboljim gradom za život na svijetu i zanimljivo 2019. je odnio pobjedu ispred australske Cambere i to samo zbog niske stope kriminaliteta, odnosno sigurnosti u gradu. Međutim, to je sad narušeno i Bečani su stvarno šokirani.