FINA je jedna od državnih službi koja je odlukom Vlade kupila prostor u stambeno-poslovnom kompleksu Tvornice kruha s ulazom iz Tuđmanove i Murvičke ulice.

Kad će preseliti iz zgrade, građene u 19. stoljeću za bankarske poslove, iz Uprave državne agencije za financije nisu niti najavili kao ni što će biti s tom povijesnom građevinom na obodu središta Grada. Ona je postala, kažu nam lokalci, neuvjetna za moderno poslovanje FINA-e.

Preko PR službe FINE jučer su nam poslali odgovor na novinarski upit:

U okviru strategije upravljanja nekretninama, koja je u završnoj fazi izrade, Fina će donijeti odluku o tome na koji će način raspolagati postojećom zgradom Podružnice Zadar (Ivana Danila 4).

Prema potrebama FINE projektirat će se uređenje nove lokacije u Zadru (Put Murvice 12), za 38 radnika, navodi se u službenom očitovanju.

Uprava FINE tvrdi kako će njihova podružnica na novoj lokaciji biti pristupačnija korisnicima. Ne samo u pogledu većeg broja dostupnih parkirnih mjesta (70 u okviru kompleksa, uz druga parkirna mjesta u blizini), već je i u potpunosti prilagođena za nesmetani pristup, kretanje i rad osoba smanjene pokretljivosti, ističu iz zagrebačkog sjedišta FINE.

Njihova poslovnica ostaje na Poluotoku, na adresi Knezova Šubića Bribirskih 12, gdje nastavlja s pružanjem usluga korisnicima, svakodnevno od 7.30 do 18.30 sati kao i subotom do podne.