HDZ-ov vijećnik Bruno Milin upozorio je vladajuće kako otkucava sat za projekt dikljanske zaobilaznice, stare čežnje stanara tog turistički orijentiranog predjela kojem je promet crna točka u sezoni.

Stoga su se njegov prijedlog i inicijativa na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća svele na istu stvar.

- Prijedlog se odnosi na unaprjeđenje prometne revitalizacije u Diklu. U Prostornom planu Grada Zadra postoji uplanirana zaobilaznica Diklo, međutim da bi ona bila u funkciji u budućnosti kad se izgradi, te da bi se spojila s postojećom prometnicom, Krešimirovom obalom, potrebno je da jedinica lokalne samouprave otkupi jedan jedini koridor koji postoji na potezu od početka do kraja Dikla. Riječ je o terenima koji se naslanju na postojeći sportski centar Zgon i u privatnom su vlasništvu, a građani su spremni to prodati. Ako se tome ne bi pristupilo, Diklo će za sva vremena ostati prometno izolirano i bit će onemogućen daljnji razvoj tog naselja s 2500 stanovnika. Predlažem da Grad krene u proces otkupa tih terena, a moja inicijativa glasi: "Učinimo to u realnom vremenu dok ne bude kasno". Naime, jedan od suvlasnika tih terena je prodao svoj dio i tamo su se sada izrodile arhitektonske "da ne kažem što", poručio je Milin.

Pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap odgovorio mu je kako će se njegovo vijećničko pitanje smatrati kao prijedlog za buduće izmjene prostornog plana, kako bi se taj koridor uvažio kao buduća prometnica.

- I onda, temeljem toga, Grad može krenuti u otkup i planiranje izgradnje takvih prometnica, odgovorio je Kasap.