Dogradonačelnica Jagoda Surać emotivno je reagirala na pitanje Irene Dragić na aktualnom satu Gradskog vijeća o oduzimanju dvorišta stanarima zgrade na Polačišću. Ona je rekla kako plahte koje vise s balkona, s imenima ljudi koji su vodili, a i danas su u samom vrhu vodstva grada, Živka Kolegu i Jagodu Surać, svjedoči o tome što su napravili. "Oteli ste im zemljište, prodali ga nekom investitoru s ciljem izgradnje hotela visoke kategorije koji nikad nije izgrađen. Danas perete ruke, kao da se to zemljište nalazi u drugom gradu. Znate i sami da je gradska uprava jedini krivac za ono što se događa stanarima", poručila je Dragić.

- Četiri mjeseca vodim svoju borbu a da nitko niti iz Grada nije stao na moju stranu. Nije u redu da netko po lancunu ispisuje nečije ime a da nije ispitao činjenice. Četiri mjeseca imam empatiju prema stanarima te zgrade, koji su tu zbog onoga što su dali u obrani Zadra, zbog poginulih članova svojih obitelji, ali tko bi to mogao trpjeti? Čekam i pokušavam ih pitati, zašto su to izvjesili? Ako bilo što imaju o pristupnom putu da razgovaraju sa mnom, ako su njihova prava povrijeđena ja sam na svom mjestu svakog dana. Moj grad nije poduzeo ništa da se ono skine, a živimo u uređenoj državi u kojoj je onakvo isticanje transparenta kazneno djelo. Ja sam žena, majka, baka, i naravno da me vrijeđa da moj unuk koji ima 11 godina pita zašto tamo piše moje ime, govorila je Surać na rubu suza.

Objasnila je kako ona nije sudjelovala u tom predmetu niti je za bilo što odgovorna. Grad je proveo zakonitu proceduru a vlasnici stanova nisu mogli steći vlasništvo parkirajući automobile na toj površini.

- Suština je da ne prihvaćam nikakvu odgovornost. Prihvatila sam da su izvjesili moje ime jer misle da će pritiskom na mene nešto riješiti ali to se može samo sudskim putem. Što je sljedeće, hoće li se izvjesiti imena sudaca, u kakvoj mi državi živimo?, pitala se Surać.

Na ovo neposlovničko izlaganje odgovorio joj je vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša.

- Suština priče je da su pripadnici zadarske mafije ostavili tu parcelu za sebe i dogovorili se s nekim iz Gradske uprave. Išao bih na vašem mjestu pričati s ljudima, iscrtao bih papir s pristupnim putom, stupio u kontakt s investitorom i otkupio nazad taj dio parcele. Je li sad problem izdvojiti taj dio, tražiti od investitora da se osigura pristupni put? Ne vjereujem da je netko vama išao naškoditi, ali pretpostavljam da je vaše ime tamo kao službene osobe, pojasnio joj je Rubeša okolnosti cijele situacije. Dodao je i kako je njegovo ime često bilo neopravdano kaljano pa se nije žalio na Gradskom vijeću.

- Moje ime je bilo milijun puta u Zadarskom listu, nisam zaslužio da me se maltretira od vašeg sadašnjeg kolege Nevena Klarina i ostalih zaposlenika tog lista, pa nisam došao moliti i kumiti.

Rubešino izlaganje Vrančić je ocijenio kao nasilje nad Gradskim vijećem.

Gradonačelnik zamolio stanare da skinu transparente

- Svaki neprimjereni oblik ne podržavam, dapače, zamolio bih stanare da skinu natpise jer nikome ne služe na čast. Tu imate apsurdnu situaciju u kojoj su stanari tužili vlasnika pa izgubili spor, a onda je vlasnik tužio Grad za basnoslovne svote i izgubio na prvom stupnju. Pričekajmo velike stvari koje će se dogoditi po pravnom pitanju pa možemo raspravljati, poručio je Branko Dukić.